Lepas jumpa toklang lelaki di homestay, ibu cadangkan untuk makan tengahari dulu di medan niaga Tanjung Dawai. Perut pun dah lapar sebab pagi tak breakfast lagi. Last makan masa singgah RnR Sungai Perak.
Masuk restoren yang kat bahagian tepi. Orang pun tak ramai lagi sebab hari Jumaat dan jam menunjukkan jam 12.30 tengahari. Lauk pun banyak sangat. Memang rambang mata dibuatnya.
Bahagian ulam-ulaman dan sambal².
- Nasi putih
- Ikan kembung goreng
- Kerabu kacang botor + taugeh
- Kerabu perut
- Bendi + terung celur
- Sambal tempoyak
Mode : 100% SATISFIEDππ
Lepas makan naik tingkat atas untuk beli hasil laut. Rasa rugi pulak bila dah sampai Tanjung Dawai tak membeli. Ingat nak cari belacan.
Ambil belacan yang sudah bakar RM7/pc di sebelah kanan tanpa balutan kertas. Yang belum bakar RM5/pc.
Kak Widad beli keropok² dan jajan sate ikan. Banyak lah dia beli. Total semua RM119. Lepas bayar dapat lagi percuma keropok ikan dan bilis.



















Nasi makan nasi berlauk yang panjang tersusun lauk mcm tu.. mmg rambang mata dibuat nya hahahaa.. walau dah ambil lauk pasti rasa tak puas lagi hahahah
ReplyDeleteKalau boleh memang nak ambil yang lain tapi macam tamak pulakπ . Ikan dan sotong bakar tu ternampak² di mataπ€£
DeleteSeronok shopping segala brg kering belacan, ikan masin gula melak tu bagai... Seronokkkk nya :D
ReplyDeleteMujur iman masih kuat kalau tak macam nak beli hehe
Deletemak aisshhh rambang mata sungguh tu kak,kalau saya ni ratah lauk je gayanya
ReplyDeleteHehe... sebab lapar sangat tu yang ambil nasi juga. Banyak sangat lauknya, itupun ada lagi yang akak tak ambil gambar.
DeleteYa ampun! Banyaknya pilihan lauk. Sedap semuanya. Rambang mata nak pilih.
ReplyDeleteTak cukup tu hasil rampasannya hihihi.
Rambang sangat kak... last² makan apa yang biasa dimakan je. 2-3 kali lalu tak dapat nak decide makan apa.
DeleteTak berani nak buat rampasan banyak² sebab berdua je kat rumah.
banyaknya telur sotong tu dik, kak ana memang suka sangat lah kalau dapat ke tempat yang menu makanan banyak macam tu pastu shopping pula hasil laut.. lama dah ni tak bercuti-cuti Malaysia haha :)
ReplyDeleteSotong baru letak tu kak, penuh lagi tray.
DeleteDah boleh susun jadual vacation kak ana.. terapi mindaπ
Rambang mata dibuatnya lauk pauk banyak jenis sangat ni.
ReplyDeleteBila dah banyak sangat susah pula nak memilih... semua menyelerakan.
Deleteuishhhh lauk dia semua sedappp! kalau camni memang rambang mata
ReplyDeleteAda pros & cons bila dah banyak² gituπ€£
DeleteKata je sikit..kalau pergi dengan kanak² lagi lah berplastik plastik..hhaha
ReplyDeletehehe.. masing-masing pun ada citarasa sendiri, itu yang boleh bertambah plastik.
DeleteOmg, menunyaaaaa πππππ. Kalau liat aneka lauk, awalnya saya tertarik lihat seafood trutama udang. Tp kemudian nampak ulam2an, dan sambal belacan, beuuugh, pasti itu yg saya ambil duluan kak πππ€£
ReplyDeletehehe.. cari yang pedas-pedas dulu.
DeleteAkak setiap kali pergi dah terbayang-bayang lauknya yang macam-macam. Teringin ambil itu ini, Tapi bila sampai sana, bila ikut kata hati still makan lauk yang sama π
okey bab ni SA memang jeles....bestnya pi sini...
ReplyDeleteHehe.. syesyekali... tapi memang rambang mata oo π
Delete