Pages

Monday, December 8, 2025

Sempena Birthday Kak Widad

Makan² pada 1/12/2025 sempena hari lahir Kak Widad yang ke 23.
Ayah balik awal jadi lepas ibu sampai rumah terus ke The Humble Food Company, Eco Grandeur. Ayah suggest makan sini, resto baru buka jadi nak cuba makanannya.

Ibu pilih Laksa Johor

All time favourite Kak Widad, seafood Aglio Olio
Sedap sangat katanya.
Ibu tak faham kenapa orang suka makan aglio olio.

Ayah order beef nachos sebagai appetizer tapi dapat paling last.

Kak Widad order juga mushroom soup with garlic bread.
Sup tu buat dari scratch, sedap betul.

Teh tarik tu manis terpaksa tambah air kosong.
Ayah order teh ais cincau.

Ada sudut untuk kanak².

The Humble Food Company ada beberapa cawangan. Eco Grandeur ni cawangan terbaru.

Surprise Musang King buat Kak Widad. Seller ada bagi pulut+santan. Delivery ke rumah. Jam 11 pm baru sampai. Nasib lah... tengah malam makan durian.
Satu bekas tu sekilo berharga RM98. Puaslah Kak Widad dan ibu makan. Tak habis makan sekali, masuk fridge, esoknya sambung makan.

22 comments:

  1. cantiknya kakak widad. samalah kita ibu, tak faham apa yg sedap aglio olio tu sbb nampak mcm very dry kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. betul dry.. dah lah putih je.. cuma harapkan udang dan capsicum je lah nak bagi kaler-kaler.

      Delete
  2. Aglio olio tu kalau oily dan seafood fresh mmg sedap, sy pun suka jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo KM pun suka ya.. akak sendiri tak pernah masak. Kak Widad je lah kerap masak kat rumah sebab dia suka makan.

      Delete
  3. Belated Happy Birthday Kak Widad ๐ŸŒน
    Sy suka aglio olio sbb dia simple, tapi flavourful
    Tapi of course tak leh lawan la pulut durian tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PH.
      adoiii.. suka juga ya ๐Ÿ˜† geng muda-mudi ni hehe
      Orang utara macam wajib suka pulut durian tu ๐Ÿ˜

      Delete
  4. happy belated birthday kak widad sicantik manis...moga yang baik2 semuanya untuk kakwidad...
    saya suka masak je aglio olio sebab paling ringkas,tapi kalau suruh makan tak gemar juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. terima kasih Afzan.
      Senang masak eh sebab ringkas... Pia makan takpe lah.
      Akak tak pernah masak tapi kalau Widad masak makanlah juga kat rumah. Kalau makan kat luar akak tak akan order aglio olio ni, better ambil spagheti bolognaise. Adalah kuahnya.

      Delete
  5. Pekat elok kuah laksa Johor tu. ๐Ÿ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuah pekat sedap cuma hirisan timun tu kasar-kasar.
      Pernah makan yang disagat halus.

      Delete
  6. Memang puas lah makan deghian tu.. oglio olio memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puas dah makan.. takde lah terjengok-jengok gerai tepi jalan lagi.
      Geng AO juga tu.

      Delete
  7. Sedapnya makan derian. Sedap tak laksa johor tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap gak kak notie tapi kalau orang Johor mesti boleh compare mana yang lebih sedap๐Ÿ˜†

      Delete
  8. Husb Cie beli baru ni sebekas macam tu RM90. Sedap pulak tengok nachos tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. lagi murah.. agaknya memang rege² tu juga kot bila dah kopek.

      Delete
  9. Happy belated birthday utk Kak widad .sedap2 menu tu

    ReplyDelete