Pages

Thursday, May 5, 2011

Makan di mana?

During office hour, tiap kali nak breakfast, tea time, lunch, tea time ptg, takde masalah.
Turun jer kat tingkat 1.
Tak perlu berpanas, berhujan.
Tak perlu tekan minyak, tak perlu meredah trafik.
Kantin kilang.. 
google image

Nama macam tak glemer tapi setakat ni ok sangat
Banyak juga choice...
Harga... ermmmm... sangat murah berbanding makan kat luar.
Yer lahhh.... api, air, peti sejuk, meja, kerusi, company dah sediakan.
Tu pun workers komplen mahal.
Nasi, sayur, ikan @ ayam = RM2.50 - RM2.80
Kat luar mana nak dapat!
Walaupun workers @ production staff lunch hour pukul 12 noon, still ada lauk/sayur lagi.
Biasanya kantin simpan utk staff main office yg lunch hour pukul 1 tgh.
Boleh dikatakan tiap hari makan kat kantin jer..
Makan dlm 10 min, naik.. boleh tido, membaca @ layan internet.
Makan kat luar sangat jarang.. mungkin sekali sebulan.
Banyak tempat makan, restoran2 kat Setia Alam, Tesco, Giant, Klang Sentral, Klang Parade, JJ, Meru..
Tapi pilihan masih kantin juga..
Ringkas tapi rasa tidak mendukacitakan.
Kalau rasa2 tak nak makan nasi berlauk, order jer lah maggi ker, mee goreng ker, mee hailam ker dsb..
Tapi yang best... hari Selasa ada vadeiiii!!!!!
google image

2 comments:

  1. vadei mmg best la kak anum
    dulu xtau makan pun
    bila da kat usm
    perrghhh sana kan syurga makanan camtu
    mmg besttttttttt
    terbaikkkk!!!!!

    ReplyDelete
  2. jom buat vadei ekekekeke....
    kalo panas2 memang sodap!

    penang mmg syurga makanan
    tapi MAHAIIIIII
    takmo pegi dah sbb penah
    kena tipu..

    ReplyDelete