Widad request kurma ayam sempena birthday dinner dia.
Adehhhh... jenuh ibu mencari resepi kat internet.
Seingat ibu, nenek tak pernah masak kurma.
Mencari kat kedai Bismi, dapatlah rempah kurma Adabi.
Kat peket tu pun ada cara nak masak kurma ni.
Ohhh senang gak, macam nak wat kari kekdahnyer.
kurma ayam, sambal petai (yg terlebey minyak, adeyyyy) & sawi bunga tumis |
Salah percaturan sebab masak guna pressure cooker, nak cepat.
Terlebey air.
Takut ayam tu jadi terlebih lembut.
Alhamdulillah, Imi, widad & wafi suka.
Makan bertambah2.
Ayah cakap boleh masak lagi.
ok... passsss...
Tertelan2 air liur ni!!!!
ReplyDeleteModennya, masak guna pressure cooker... :-)
ReplyDeletesaya pun selalu tengok resepi kat belakang pack tu jer.
Happy Belated Birthday untuk Widad
TH, nak jimat masa & gas.
ReplyDeletetapi tu laaa... bunyi dia bingit.