Pages

Friday, December 2, 2011

Birthday dinner untuk Widad.

Widad request kurma ayam sempena birthday dinner dia.
Adehhhh... jenuh ibu mencari resepi kat internet.
Seingat ibu, nenek tak pernah masak kurma.
Mencari kat kedai Bismi, dapatlah rempah kurma Adabi.
Kat peket tu pun ada cara nak masak kurma ni.
Ohhh senang gak, macam nak wat kari kekdahnyer.

kurma ayam, sambal petai (yg terlebey minyak, adeyyyy)
& sawi bunga tumis
Sedap gak masak sendiri ni cuma kuah dia tak berapa pekat.
Salah percaturan sebab masak guna pressure cooker, nak cepat.
Terlebey air.
Takut ayam tu jadi terlebih lembut.
Alhamdulillah, Imi, widad & wafi suka.
Makan bertambah2.
Ayah cakap boleh masak lagi.
ok... passsss...

3 comments:

  1. Modennya, masak guna pressure cooker... :-)

    saya pun selalu tengok resepi kat belakang pack tu jer.

    Happy Belated Birthday untuk Widad

    ReplyDelete
  2. TH, nak jimat masa & gas.
    tapi tu laaa... bunyi dia bingit.

    ReplyDelete