Pages

Thursday, July 19, 2012

Makan ulam

Ibu sangat suka ulam2.
Kalau makan kat luar, sayur takde takpe tapi ulam mesti ada.
Cicah sambal belacan @ sambal tempoyak..uhhhhh memang best.
Biasanya petai, jering, kacang botor, jantung pisang, timun, bendi celur dan beberapa yang lain.
Kalau kat rumah mak ada jering tua... perghhh lagi best.. buat sambal tumis cili hijau.
Goreng ngan cili, bawang, belacan, jering potong2..
Bila makan, harus mak mertua cik noon lalu kat belakang pun tak perasan.

Bami, Kawi & ayah tak makan pun ulam2 yang berbau cam petai ngan jering.
Rugi arrr uols tak makan... sekali makan pasti nak lagi.

Tapikan.. anak ibu yang cinonet tu makan PETAI.
Tiap kali ibu makan mesti dia nak makan, tapi tak banyak lah sebutir dua jer.
Lepas tu luahkan. eeee... macam2.
Dia ingat kacang ker hapa.
Pandai jugak kopek sendiri.
Bila dah makan walau sebutir tu.. hullamakkkk kencing dia.. fengsannnn...
Wafi... wafi...

No comments:

Post a Comment