Pages

Monday, November 29, 2021

Dinner di AG Char Koay Teow

Buka puasa tadi ibu minum seteguk air mineral kemudian solat maghrib dan setelkan lagi kerja sikit. Keluar ofis jam 7.30 pm. Sebelum tu nampak whatsapp ayah makan char koay teow balik dari surau dan sementara tunggu isyak.

 Ibu cakaplah nak join sekali.

Char koay teow kerang.
Ayah kata ini antara yang sedap di Bukit Kapar, ayah kan food hunter.
Ibu ok je mana-mana.

Minum pula kopi o-panas.
Fuhh nikmat perut.

Tapaukan juga untuk Bami dan Wafi.

Sebelum ke surau ayah dah siapkan dinner, ayam masak lemak cili api dan sayur tumis.

Ibu dah siap-siap pesan kat Wafi makan dulu since ibu balik lewat.
Lauk lebih ni boleh simpan untuk esok tengahari since Wafi je sorang makan nasi.

Ayah suka sangat hidang makanan dalam pinggan lejen tu.
Puposely ibu ambik dari rumah nenek since nenek pun dah lama guna Corelle je. Yang lama dilupakan😁😁

 

3 comments:

  1. Pinggan lejen tu memang menggamit nostalgia lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak... sebab masa kecik2 pun guna pinggan camtu.. mak plak sekarang dah moden. Eksyen hahahhaha.. malahan mak yg mulakan dulu pakai Corelle... lepastu anak2 follow sebab dah kena racun.

      Delete
  2. Nnti try char kuey teow dkt area rmh kitorang. Sedap juga 🤭

    ReplyDelete