Pagi ni perjalanan sangat lancar. Kenderaan tak banyak maklumlah masih PKPB lagi.
Singgah di gerai tepi jalan menghala ke Kuala Pilah. Since gerai tu hampir menyediakan lauk tenghari maka kami brunch terus kerana masa tu hampir jam 10 am.
Tanya pemilik gerai ada tak lauk salai.. katanya tunggu 5 minit.. ahhhh.. gembira bukan main sebab salah satu keluar berjalan nak makan local dish. Ada lemai daging salai, puyuh, daging goreng kunyit dan beberapa lauk lain.
Masyaallah.. sedapnya.
Pedas.
Peluh.
Minum plak kopi o panas.
Ambil kopi o sebab cuaca yang agak mendung.
Sebelum tu singgah di Anjung Hotel kot2 dapat check in awal. Tak dapat masuk lagi sebab check in jam 3 pm.
Kami ke bandar dulu untuk berjalan-jalan sambil minum dulu.
Selepas beli sedikit juadah lain dan minum2, jam 2.30 pm gi hotel untuk urusan check in.
Harga bilik RM90 semalam dan ada 2 breakfast. Tadi sengaja ke Tong Villion kot dapat bilik murah dan check in awal. Malangnya hotel dah 4 bulan tidak beroperasi kerana pendamik Covi19.
Ini lah keadaan bilik di Anjung Hotel. Dapat yang menghala jalan raya memang dengarlah kenderaan lalu lalang. Bahagian lain ok bersih tapi tepi dinding bawah langsir tu ada taik cicak. Alahai.. spoiled. Korang tak bersihkan ke bawah langsir tu. Dah satu kerja ibu nak pi buang. Itupun yang betul2 sebelah katil. Mujur ada tisu tandad disediakan.
Ini lah keadaan bilik di Anjung Hotel. Dapat yang menghala jalan raya memang dengarlah kenderaan lalu lalang. Bahagian lain ok bersih tapi tepi dinding bawah langsir tu ada taik cicak. Alahai.. spoiled. Korang tak bersihkan ke bawah langsir tu. Dah satu kerja ibu nak pi buang. Itupun yang betul2 sebelah katil. Mujur ada tisu tandad disediakan.
No comments:
Post a Comment