Pages

Thursday, November 24, 2022

Mi Siput dari Tangkak, Johor

Cik Ana ada tunjuk gambar mi siput masa balik kampung haritu.
Ibu minta Cik Ana bawa balik sini... nak rasa.

Mi siput ni yang dah siap goreng.
Jangan tanya yang mentah macamana sebab ibu pun tak pernah jumpa. Mungkin ada nampak tapi tak perasan.

Sambal tumis.
Style Johor kot kena makan dengan sambal. Tak sure negeri lain ada makan tak mi siput ni.
Frankly speaking.. aceceh... ibu memang tak pernah jumpa dan makan.

Ibu tak pasti macam mana nak makan mi ni. Yang paling mudah kepakkan/patahkan mi dan cicah dengan sambal tumis tu.

Cik Ana tunjuk gambar macam ni.. agak-agaknya kena patah-patahkan kot masa nak makan.. ke makan pegang seketul cam tu pegang dan suakan ke dalam mulut.

Ahhh... nanti-nanti lah tanya. 
Yang penting masuk mulut dan kunyah-kunyah 😁😁
 Sedap.

Later Cik Ana balik kampung nak kirimlah.

2 comments:

  1. Sedap tu mi siput makan dengan sambal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap walau 1st time makan. Mula-mula tengok agak pelik juga.

      Delete