Malam ayah ajak dinner di restoren Irama Dining Kuala Lumpur yang terletak di Jalan Raja Chulan. Untuk ke sana, kami mengambil grab juga. Petang tu sudah buat tempahan meja jam 8.30 pm.
Setup dalam kedai. Ada tingkat atas tapi ibu taklah pergi tengok.
Restoren ini menyajikan masakan Melayu klasik dan berkonsepkan fine dining.
Ada rasa cengkih.
- Nasi Beringin
- Nasi Bunga Telang
- Ayam Percik
- Pais Barramundi
- Kerabu Kacang Botol
- Sambal Hijau Petai
- Keropok
- Sirap Pandan Selasih
- Serawa Pisang Dengan Sago
Ada 2 keping yang setiap satu dibungkus dalam daun pisang.
Disertakan sekali air asam kerisik.
Ini best sebab berbentuk fillet dan senang makan.
Ada campur durian rasanya.
Overall makanan yang disajikan sedap dan kami berpuashati. Makan habis semuanya kecuali Sirap Pandan Selasih. Mungkin sebab ada rasa cengkih yang agak rare buat kami.
Nak balik hotel lambat pula grab sampai. Lebih 30 minit jugalah tunggu sebab grab turunkan penumpang di KLCC dan jam pula jalan. Jalan nak ke hotel pun jam juga.
Sampai hotel lapar semula, ayah dan Wafi makan roti sardin dan roti telur di kedai mamak π
wafi nampak kurus..dah makin besar ni makin cantik
ReplyDeleteKatanya balik asrama taknak makan nasi nak diet, kat rumah asyik makan jeπ
DeleteHahahaha masih lanjut makan roti sardin yaa ayah dan wafi π.
ReplyDeleteSukaaa liat design ruangan dia. Terlihat klasik, tapi mewah juga. Dan makanan pun saya yakin sedap π
Tapi kalo rasa minumannya ada berasa cengkih, saya pun kurang suka. Cengkih ini cocok utk minuman yg rempah. Kalo sirup pandan diksh cengkih aneh memang.
Betul tu.. restorennya agak klasik namun mewah.
DeleteCengkih kalau diletak dalam air nenas rebus akak boleh terima tapi dalam sirap.. agak pelik.
Baru lepas makan lapar semula ye…boleh “buat badan” kalau gini
ReplyDeleteekeke.. dahlah lewat malam. tak makan karang tidur perut kruk kruk plakπ€£
Deletecantiknya Wafi...nampak best plak makan kat sini..masuk wishlist la mana tau sesat di kuala lumpur laki bini kan..
ReplyDeleteBuat-buat lah sesat SA π
Delete