Pages

Monday, December 8, 2025

Sempena Birthday Kak Widad

Makan² pada 1/12/2025 sempena hari lahir Kak Widad yang ke 23.
Ayah balik awal jadi lepas ibu sampai rumah terus ke The Humble Food Company, Eco Grandeur. Ayah suggest makan sini, resto baru buka jadi nak cuba makanannya.

Ibu pilih Laksa Johor

All time favourite Kak Widad, seafood Aglio Olio
Sedap sangat katanya.
Ibu tak faham kenapa orang suka makan aglio olio.

Ayah order beef nachos sebagai appetizer tapi dapat paling last.

Kak Widad order juga mushroom soup with garlic bread.
Sup tu buat dari scratch, sedap betul.

Teh tarik tu manis terpaksa tambah air kosong.
Ayah order teh ais cincau.

Ada sudut untuk kanak².

The Humble Food Company ada beberapa cawangan. Eco Grandeur ni cawangan terbaru.

Surprise Musang King buat Kak Widad. Seller ada bagi pulut+santan. Delivery ke rumah. Jam 11 pm baru sampai. Nasib lah... tengah malam makan durian.
Satu bekas tu sekilo berharga RM98. Puaslah Kak Widad dan ibu makan. Tak habis makan sekali, masuk fridge, esoknya sambung makan.

No comments:

Post a Comment