Pages

Tuesday, November 20, 2012

Bukan crepe durian yer..

Sila telengkan kepala... ntah ngapa dok asyik terbalik jer gambar.

Sekarang sana sini orang dok menyebut pasal durian crepe. Yerlahhh dah manjang kat tepi jalan tu orang jual durian, jadinya memasing nak buat kelainan. Nampak dalam blog Masam Manis  durian crepe tu... wahhh sangat menggoda iman. 

OTW balik kerja tadi macam teringat2 pasal durian crepe tu. Sampai rumah, tengok bahan, santan takde plak. Mintak Bami ke kedailah kejap beli. Tapinya takde lah buat filling durian. Ibu masih kecewa sebab asyik tak menjadi jer bila buat krim putar. Tak ingat masa bila guna dairy @ non dairy. Sebelum ni acik Chah ada bagitau tapi dah lupa plaks.

Tebal sket sebab nak cepat. Tu sebab ada yang macam pecah sket kat tepi tu. Tapi tekstur crepe ni lembut jer.

Filling dengan sardin. Lagi best kalau tuna ngan mayonis macam kat Bee' Bread tu. Sardin plak termasin sket huhu..
Sebab guna satu jer tin sardin besar, macam tak berapa cukup, Bami suggest gulung. Ok gak idea tu. Dah macam kuih ketayap pulak.

Dinner ngan sardin crepe juga nasi goreng. Tu jer lah sebab malas dan selsema dah datang hukhuk..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment