Pages

Sunday, December 23, 2012

KLCC lagi!

2 minggu lepas dah ke sini. Tapi ayah cakap macam tak puas berjalan sebab hari tu kan nak lawat uncle zaki. 
 Tempat yang sama, depan christmas tree. Tapi kali ni Cik Fatin join sekali.

Sampai pun awal dalam jam 9.45 gitu.. jadi tak ramai orang lagi. Tengahari tu ada performance kat stage tu. Orang punyalah ramai yang menonton.

Kat belakang Suria KLCC tu (depan fountain) ada acara Young Buskers Performance.
Kat Convention Centre plak ada Comic Fiesta 2012. Tengok ramai anak2 muda @ remaja beratur panjang dari Suria KLCC ke Conv. Centre berpakaian/karektor animasi kesukaan mereka. Macam2 gaya. Pelik pun yer jugak. Rambut yang biru lah.. hijau lah.. putih lah.. Siap ada bawak pedang besar lah.. ntah.. watak comic apa pun ibu tak perasan. Tapi Hagemaru takde lah plak hehe..

 Sesampai kat pool tu, Wafi takmau mandi.. Takut masin lah tu..

Abang Imi siap teman. Lama2 dia pulak yang hover. Main sampai jam 12 noon. Adehhh... panas dah. Orang dah mula ramai.

2 remaja yang sudah kebosanan. Pool ni untuk 12 tahun ke bawah. Bami boleh jer nak masuk tapi dah masuk alam remaja kan... segan lah dia.

 Habis mandi, sambung plak ke playground.

 Kena beransur pulang sebab Wafi dah restless.

 Ada plak tall clown.. Wafi takut sebenarnya..

Gambar pakai phone jer tu yang tak sempat adjust cahaya. Boleh lahhh..

Dalam LRT otw balik tu Wafi dah cranky sangat. Pujuk2 dengan menetek barulah tertidur. Sampai di Taman Daya pun masih tidur, jadi tak dapatlah singgah Amcorp Mall. Plan asal nak makan kat sana. Cuaca pulak panas terik.

Jadinya, Setia City Mall juga. Food Court dah buka. Makaihhhh... Sizzling me RM8.90 (kalau kat Tesco baru RM5.40). Sib baik sedap dan tengah lapar pun.. Sangat selesa lah walaupun little bit pricey. Choice takde lah banyak sangat compared to foodcourt kat KLCC. As long as yang operate tu bukan mat bangla.. ibu ok lagi. jangan jadi macam kat Jusco BBK sudah!

2 comments:

  1. tgk Tall clown teringat kisah Dania masa kat JPO Johor... dia dgn xcited nya masuk kawasan JPO, ija far away at the back,... dia jln depan dgn papanya. Skali ija nampak dia lari mcm tk cukup tanah sambil pangginl MAmaaaa mamaaaaaa... lintas jln dh tk tgk keter... panic jugak ija. Dia ajak balik... skali papa nya kata dia takut tall clown. letak tangan kat dada dia, heartbeat bukan main lajuuu lagiii..

    ReplyDelete
  2. patut clown2 ni sesuatu yang menarik dan menyeronokkan barulah budak2 suka.. ni kenkadang agak menakutkan gak!

    ReplyDelete