Pages

Saturday, July 8, 2023

Kaswi Gedik

Kan sekarang ni tengah viral kuih kaswi gedik.
Khamis lepas balik rumah dah tersedia atas meja.
Terima kasih Kakak Widad. Bolehlah ibu berbuka dengan kaswi gedik.

Last sekali ibu buat di sini.

Guna acuan lompang/apam je.
Ada kawan kata kalau guna acuan yang viral sekarang lagilah menggedik teksturnya 🤣

Kakak kata guna je bahan yang ada di rumah.
Ibu pun lupa masih ada kelapa parut frozen dalam fridge.

Ibu suka je kuih kaswi ni tapi beli je lah kalau nak makan pagi sebab yang lain kurang menggemari.

Semalam Bami tanya mana kuih hijau... ingat nak makan.

Laaaa... suka ke 🤣🤣🤣
Kawi dah habiskan sebab ingat takde orang nak makan lagi.
Pagi semalam ibu bawa 10 ketul ke ofis!
 

5 comments:

  1. menjadi sedap la tu sampai Bami cari...teringin juga nak cuba buat asyik duk lalu lalang je hari2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba Afzan, member kalau nak betul-betul gedik kena pakai acuan yang viral sekaran.

      Delete
  2. Sedap kaswi gedik ni, terutama yang guna jus pandan. Wangi jew aromanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada 2 pilihan, saya pilih yang gula merah kak. Gamaknya masa kecik dah dibiasakan makan yang gula merah tu.

      Delete
  3. Seronok akak kakak dah pandai buat kuih...anak dara SA tu semangat jer berkobar2..tapi blom jadi apa pun lagi...mama dia lagi la..kuih2 ni x serasi bersama..lauk pauk je

    ReplyDelete