Pages

Saturday, October 5, 2024

Padang/Bukittinggi, Indonesia 2024 : Day 2 - Dinner Ayam Peny Di Sarua Keneh

Cukuplah shopping untuk hari kedua... walaupun perut takdelah lapar sangat sebab tadi baru makan Bika Talago. 

Dinner tetaplah dinner... karang tengah malam lapar takkan nak kokak jajan pulak.

Jimi bawa kami ke Rumah Makan Sarua Keneh.
Besar rumah makan ni.

Nenek ambil pecel lele.
Nenek ingatkan pecel lele tu macam kat Malaysia, ikan keli masak kencur.

Set air minuman. Ibu ambil Jus Sirsak (Durian Belanda) manakala yang lain ambil Es Jeruk dan Teh o ais. Nenekna ambil Jus Wortel (tomato).

Ibu ambil ayam penyet.

Tak ingat ni apa.

Menu.

Ada pelbagai jenis buah yang boleh dipilih untuk dijadikan jus.

Kat Indonesia ni jus² diorang pure, sedap dan murah.

Sementara tunggu makanan siap.

 

1 comment:

  1. Eh.. Yang linda tau, pecal lele dekat Malaysia, mcm dalam gambar lah

    ReplyDelete