Hari kedua tu kami minta Pakwan bawakan kami sarapan kat mana-mana restoren atau gerai. Pakwan suggest restoren yang ada roti canai, nasi kerabu dan lain-lain. Kami follow je lah. Pagi tu Pakwan tak bawa kami tapi arrange tuktuk yang lain.
Sampai-sampai... ehh.. Dimsum Zaina. Viral juga tempat ni di kalangan Malaysian.
Pulut ayam, pulut daging dan nasi khomok (kalau kat Malaysia ala-ala nasi beriani).
Dimsum yang kita pilih siap dikukus.
Nenek kata nak makan sotong. Kita ambil dua set.. bila sampai besar-besar betul, ingat ayam goreng. Tapi sotong tak berapa fresh.
Tak adalah nak ambil, ada seorang customer tempatan tu borong semua. Sedap kot hahahah
Sedap pulak tengok bawang goreng tu. Fresh.
Yang kanak-kanak mereka ambil roti canai, tapi tak adalah nak ambil gambar... dah biasakan nampak 😁
Yang nak makan, yang nak ambil gambar, yang paparazi 😁
Makan relax-relax je lah.
Sedap roti cheese yang Nenek Ina pesan.
Bergambar bersama pemandu tuktuk yang boleh bercakap Bahasa Melayu.
Mereka ni pun akan pastikan kami dapat makanan yang dipesan.
Juga translator sebab ada pekerja restoren yang tak faham BI atau BM.
Kalau org pegi hatyai sy suka tgk gambar mknn... jamu mata... udangnya mcm fake je... sbb cantik sgt... haha
ReplyDeleteNampak macam fake tapi memang udang real hehehe.. tak tau mana diorang dapat udang tapi setakat makan udang di sana kebanyakannya fresh.
DeleteHaatyai memang syurga makanan...betul..x sempat lapar kalau pi sini...
ReplyDeleteTak puas makan sebenarnya sebab ada food yang tak sempat cari dan rasa.
Deletetuktuk tu boleh naik brp org paling ramai awak?
ReplyDelete