Pages

Monday, December 12, 2022

3D 2N Hatyai 2022 : Day 1 - Sarapan di Dimsum Chabura


Sarapan ni ibu dan Wafi tak join lah sebab tak sampai lagi kan. Jadi kita spam je lah gambar -gambar yang mereka share. Seawal jam 8 am mereka dah sampai situ jadi terus dapat meja. Walau ramai pelanggan tapi mereka serve dengan cepat.

Penuh belakang tu dengan Malaysia.


Ini salah satu signature dish di situ.

Gyoza definition, 
a Japanese dish consisting of dumplings typically filled with ground meat and vegetables and pan-fried, then steamed.

Mereka ambik set ni. Dapatlah ibu rasa sikit bila mereka tapau balance. Cuma dah sejuk lah sebab malam baru makan😁

Dimsum.

Somtam aka kerabu mangga... ahhhhh.... sedapnya.


Assorted drinks.
Sepanjang ibu di sana macam tak teruja pulak nak try sebab kat Malaysia kalau ada pun minum teh ais camtu je.

Nasi goreng.

Sedapnya Firas makan.

Hamboiii... pagi-pagi dah makan masam-masam πŸ˜‚

Gyoza.

Koateow goreng udang.

Bubur, katanya tersedap.

Rasanya ni Daging bakar.

Masa diorang keluar tu, pelanggan yang kebanyakannya rakyat Malaysia sudah beratur sehingga ke 7e.
Better datang awal.

Tempat viral kan... Malaysian suka 😎

Lepas breakfast tu sempatlah mereka masuk 7e.
Borong sikit dulu.

Wajiblah beli susu Meiji dan burger CP.
 

3 comments:

  1. memang selalu nya malaysian akan sarapan kat sini...penuh la ngan malaysian...ehh...nak repeat lagi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. mesti nak repeat. Ada sembang dengan Malaysian dia datang Hatyai berkali-kali dalam setahun hanya untuk makan sahaja.

      Delete
  2. Gyoza gu mmg the best laa... Kami siap order 2 box... Rasa tak cukup hahah

    ReplyDelete