Telur Pindang kat kita ibu jaranglah ada. Seingat ibu dulu nenek pernahlah rebus sekali.. lamaaaaa dah, masa ibu sekolah rendah rasanya. Ada daun-daun dan kulit bawang merah. Lamalah nak kumpul kulit bawang tu, mungkin ada yang nenek minta dari rewang kenduri.
Sekarang ni kalau dapat Telur Pindang dari kenduri kahwin, mesti nenek akan bagi kat ibu sebab ibu je lah yang terpaling suka 😁
Dalam Masak Apa Hari Ini (MAHN) ada seseorang kongsi Telur Pindang Tradisi Johor ni jadi ibu pun order lah.
Packaging pun kemas.
Ibu beli minimum 10 pcs.
Postage RM10
Sampai dah boleh makan, tak perlu lah masak sendiri 3 hari 3 malam heehhehe..
Kalau tak silap terima sebelum hari banjir di Meru.
Rasanya ibu makan 8 biji.
2-3 hari baru habis.
Sayang nak makan cepat-cepat.
Bolehlah order lepas ni.
Nampak cantik kejadiannya.
ReplyDeleteAah WP.. elok kejadiannya. Wak orang Johor mesti biasa makan.
Deletesejak pkp ni dh kurang nmpk telor pindang nih., hehehe
ReplyDeleteKena balik Johor lah wak baru senang nak jumpa. Tak tau ler kot kat Jakarta ada.
DeleteFirdaus suka betul makan telur pindang. Di Sabah memang tak pernah jumpa telur pindang. Pernah buat sendiri, masak dalam slow cooker.
ReplyDelete