Hari ni ibu dan officemate dinner di Suki-Ya, I-city Central Shah Alam. Geng adik² lah suggest nak hang-out bila dah setel monthly closing. Ibu on je sebab hari ni after office memang free.
Ia adalah restoren makanan Jepun.
Appertizer lah kununnya.. makan sushi dulu sebab dah lapar.
Restoren ni menyediakan hirisan ayam, daging lembu, daging kambing, sayur-sayuran seperti salad, cendawan dan segala jenis bebola.
Kami pilih kuah Kimuchi dan sukiyaki.
Restoren ni menyediakan hirisan ayam, daging lembu, daging kambing, sayur-sayuran seperti salad, cendawan dan segala jenis bebola.
Di restoren ini tiada hidangan seafood seperti udang dan sotong.
Ibu ada baca cara nak makan di Suki-ya ni. Mula² masukkan daging dahulu. Kemudian masukkan sayur-sayuran. Diikuti bebola dan kemudian masuk mi. Bukannya masukkan semua sekaligus. Masukkan daging dahulu agar kuahnya lebih berperisa.
Celupkan daging dalam sup sekejap sahaja sebab hirisan daging ni terlalu nipis. Sekejap sahaja sudah masak dan lembut sahaja bila masuk mulut.
Nipisnya daging tu dipotong, nampak lawa hihi...
ReplyDeleteAiskrim tu pun nampak sedap 👍
Itulah.. tak boleh bayangkan diorang potong camne.. mungkin ada mesin nya.
DeleteSebab tu bleh repeat daging tu kak, potong nipis giler kan..
ReplyDeleteMakan pun senang.. takdelah lama nak mengunyah
Delete