Masa ibu kat ofis Kak Widad mesej beritahu dah siap masak. Yayyyy...
Sampai rumah cam biasalah.. seperti budak kecil yang kelaparan, buka tudung saji🤭
Labu air masak lemak
Kari kambing (Adabi)
Telur mata
Yang specialnya labu masak lemak tu...
Cer tengok apa jadi kat labu tu😅
Kulit tak kupas... dia ingat itu timun ke..
Lepastu bahagian tengah labu Kawi buang..
Apa je lah yang tinggal untuk dimakan🤣
Masa Kak Widad makan dia baru google cara nak masak labu.. salah rupanya cara siang labu tu.
Tak mengapalah... ini kan pertama kali Kak Widad masak, dah tau lainkali buat cara yang betul.
Rasanya ibu pernah je masak labu sebelum ni, mungkin Kak Widad tak pernah ambil dan makan.
Asslm.. saya suka baca blog Puan dan selalu dtg 🤭. Labu air ni memang sedap dimasak bening atau masak lemak.
ReplyDelete#teamKedah
Terima kasih Cik Anon... blog ni cacamarba cerita kisah anak-anak 😁
DeleteRasa belum pernah masak bening, lepas ni boleh try. Biasa masak lemak atau tumis je,
labu air ye?
ReplyDeletedulu zaman kat uitm jengka labu air ni macam menu wajib setiap minggu mesti ada. LM x pernah try. ada ikan goreng dan sambal belacan sedap. sampai sekarang tak pernah jumpa sambal belacan sedap cm zaman belajar dulu.huhu
nampak posting ni terkenang zaman tu. kenapa tak try tak tau la.hehehe. zaman tu makan free, sebab tu ikut suka nak makan ke tidak kot
Ya LM, labu air. Akak dah edit.
DeleteAgaknya kaler labu tu bila dimasak tak berapa nak menarik kot.. kan putih je 😅
Labu masak lemak kalau makan dengan ikan goreng dan sambal belacan memang ngam sangat. Semalam Kak Widad godek2 fridge tak jumpa ikan, kalau tak memang dia nak goreng.
Sy tgk gambar dulu sblm baca entri.. mencari labu tp pelik jugak knp berkulit... ahahaha... x apa, lepas ni lg pakar dr ibu masak.. kimsalam kat kak widad ya ibuu
ReplyDeleteDia lagi rajin masak dari ibu hehe..
DeleteInsyaallah.. nanti akak sampaikan salam KM pada Kawi.
Labu air sedap.. biasa kat kg jer org masak ni.. Kat bandar jarang jumpa :D
ReplyDeleteNasib baik bijinya dia pandai buang
ReplyDeleteAlahaii.. tak apa lama-lama pandai kan ..at least berani mencuba
ReplyDeleteIgtkan labu kuning...
ReplyDeleteKalau labu air, linda biasa masak bening je.. Campur suun sikit.. Tp tulah, org kat rumah nie tak makan sayur... Hahaha