Jom lah sarapan.
Pagi ni ibu sediakan lempeng cicah sambal sardin + kentang + carrot.
Carrot ada sebiji kecil hampir layu jadi campur kan je.
Bancuh kopi Vietnam 3 in 1.
Hari Ahad biasa nak duduk rumah, itu yang buat sarapan. Nanti tengahari masakkan nasi dan dadarkan telur. Sambal sardin ada lagi. Sayur nanti tengok nak masak apa sebab ada beli stok sebelum Kak Widad balik.

Menu lejen ni Kak... Sedap!
ReplyDeleteMenu tak berapa nak ada bahan kat dapur heheh... jadi masak apa yang ada je 😂
DeleteLinda tak reti buat lempeng, sampai sekarang.. hahaha..adoi, failed betul
ReplyDeleteKena try and error Linda.. insyaallah lama-lama menjadi.
DeleteKenapalah sambal sardin sedap... ahaks!
ReplyDeleteSesekali masak kak... sekarang dah kayangan harganya 😁
DeleteLempeng nih saya belum pernah rasa. Tidak ke Malaysia tak jumpa, tapi saya juga tak mencari sangat. Nantilah bulan depan harus ketemu yg jual lempeng di KL. Penasaran rasanya 😁
ReplyDeleteAlamakkk... jangan expect tinggi makan lempeng ni sebab buatnya pun dari tepung, garam dan air. Cuma sekarang lebih moden ada yang tambah telur dan butter/margerin.
DeleteCuma pencicah/sambal nya sahaja yang dipelbagaikan. Ada yang makan dengan gula, susu atau sambal.
Lama dah ammi tak buat lempeng..rasanya sejak pindah ke Seremban mmg tak melempeng langsung
ReplyDeleteKot² malas nak keluar cari sarapan, melempeng je yang paling senang.
Deletesimple tapi sedap!
ReplyDeleteSejenis tak berapa rajin jadi masak yang paling simple.
DeletePZ ada buat lempeng hari tu..sebab dah selalu share, malas SA nak amik gambar
ReplyDeleteHehe... kalau share pun orang terliur juga. Ni akk share sebab takde modal nak tulis apa huhu
Delete