Dah plan nak buat steamboat untuk dinner bila tengok gambar homestay ada disediakan steamboat & gril pan. Itu yang beli segala sayur masa kat pasar. Tak terfikir pula nak beli seafood dulu sebab terfikir mall mesti ada grocer. Rupanya tak ada. Cari kat 7 Eleven kot lah ada fishball ke atau apa jenis frozen seafood. Pun tak ada.
Kalau duduk Tanah Rata boleh lah cari kat kedai-kedai runcit.
Jadi kita masak je lah apa yang ada.
Untuk keluar makan memang malaslah.. sejuk kan... nak bermalas-malasan je dalam bilik.
Since bawang pun tak ada, kita bubuh sos Sabasco yang dapat free dari Sugarbun.
Tambah 3 biji lada solok.
Crunchy je bila dimakan.
Paste tomyam yang dalam botol ni pun dah few months beli, tak pakai lagi. Bawaklah ke CH. Rupanya tomyam putih, rasa ada santan.
Sebotol kecik habiskan, sayur pun penuh.
Ini kakak Widad yang masak dengan Intan.
Nak cepat guna je air panas dari SK Magic tu, tak perlu dah jerang air panas lama atas dapur.
Nasi tu masak terlebih sampai 2 pot, balance ummi bawa balik.
Cik Fatin tambah makan ramen pedas... fuhhhh... pijar mulut.
Jauh beno menu yang diplan dan yang dimasak.
Apa pun... Alhamdulillah atas rezeki yang Allah bagi.
Kalau ada telur dadar mmg complete dh kak... mkn ramai² lauk simple mcm ni mmg terpaling sedap
ReplyDeleteItupun dh namak sedap tu kak...makan plak ramai2 kan
ReplyDelete